Χριστουγενιάτικες Συνταγές

Μπαίνουμε στα  Χριστούγεννα! Ας αρχίσουμε να μπαίνουμε στο κλίμα σιγά σιγά!


Υλικά:

11 μπισκότα πτι-μπερ
πολύχρωμες καραμέλες μικρές, τρούφα, ζαχαρωτά κλπ για την διακόσμηση

Για το γλάσο διακόσμησης
330γρ ζάχαρη άχνη
τα ασπράδια απο 2 μεγάλα αυγά
1 βανίλια
1 κ.γ χυμό λεμονιού
χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την σύνδεση των μπισκότων
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική









Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά την ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να γίνει σαν καραμέλα
Βάζουμε για βάση 4 μπισκότα ώστε να σχηματιστεί ένα τετράγωνο και τα κολλάμε μεταξύ τους βουτώντας τα λίγο στην καραμέλα





Πάνω στην βάση τοποθετούμε άλλα 4 μπισκότα και σχηματίζουμε ένα παραλληλόγραμο και το κολλάμε πάνω στην βάση
Παίρνουμε ένα μπισκότο και με προσοχή το κόβουμε με ένα μαχαίρι για να σχηματιστούν 2 τρίγωνα
Παίρνουμε τα τρίγωνα που κόψαμε και μαζί με άλλα 2 μπισκότα( που τα χρησιμοποιούμε για πλαινό μέρος της σκεπής)τα κολλάμε μεταξύ τους και έτσι ετοιμάζουμε την σκεπή
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το λεμόνι μέχρι να αφρατέψουν
Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να στέκεται το μείγμα στο σύρμα του μίξερ
Χωρίζουμε το γλάσο σε μπολ, το χρωματίζουμε, το βάζουμε σε κορνέ και διακοσμούμε το σπιτάκι
Προσθέτουμε καραμέλες, ζαχαρωτα, χρωματιστή τρουφα ή ότι αλλο θέλουμε και τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια είναι έτοιμα!!


Πηγή http://www.eimaimama.gr/

Κουλουράκια ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ μόνο με 5 υλικά!

κουλουράκια ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ μόνο με 5 υλικά!



Υπέροχα, λαχταριστά κουλουράκια με Nutella....
Μια εύκολη συνταγή με 5 μόνο υλικά έτοιμα σε 10 λεπτά για το φούρνο για να απολαύσετε λαχταριστά κουλουράκια με το πρωϊνό γάλα τα παιδιά και το καφέ οι μεγάλοι.
Υλικά
•150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•1 αυγό
•110 γρ. ζάχαρη άχνη
•1 φλιτζάνι Nutella
•2 κ.σ. βούτυρο [φυτική μαργαρίνη]
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και στρώστε στο ταψί του φούρνο μια λαδόκολλα.

Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν . Προσθέστε σταδιακά και το αλεύρι και συνεχίζετε να χτυπάτε με το “γάντζο” του μίξερ για 2-3′ ακόμα.
Επειδή η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολώδης, βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα πιέζετε ελαφρά και τα τοποθετείτε στη λαδόκολα στο ταψί με 2,5 εκ. διάστημα μεταξύ τους.

Ψήστε για 10-12 λεπτά. Βγάζετε από φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ταψί για 5′, μετά τα βγάζετε και τα απολαμβάνετε.
- See more at: http://newsone.gr/article/%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-5-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC#sthash.exCq6iE0.dpuf

Υπέροχα, λαχταριστά κουλουράκια με Nutella....
Μια εύκολη συνταγή με 5 μόνο υλικά έτοιμα σε 10 λεπτά για το φούρνο για να απολαύσετε λαχταριστά κουλουράκια με το πρωϊνό γάλα τα παιδιά και το καφέ οι μεγάλοι.
Υλικά
•150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•1 αυγό
•110 γρ. ζάχαρη άχνη
•1 φλιτζάνι Nutella
•2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και στρώστε στο ταψί του φούρνο μια λαδόκολλα.

Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν . Προσθέστε σταδιακά και το αλεύρι και συνεχίζετε να χτυπάτε με το “γάντζο” του μίξερ για 2-3′ ακόμα.
Επειδή η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολώδης, βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα πιέζετε ελαφρά και τα τοποθετείτε στη λαδόκολα στο ταψί με 2,5 εκ. διάστημα μεταξύ τους.

Ψήστε για 10-12 λεπτά. Βγάζετε από φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ταψί για 5′, μετά τα βγάζετε και τα απολαμβάνετε.
 πηγή http://newsone.gr/


 χαλβάς σιμιγδαλένιος



 Τι χρειαζόμαστε:
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 γαρίφαλλα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση
  1. Τσιγαρίζω το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (προσοχή να μην καεί).
  2. Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζω για 5 λεπτά.
  3. Ρίχνω με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
  4. Το βάζω σε φόρμα ή πυρέξ και το αφήνω να κρυώσει.
  5. Το βάζω στο ψυγείο.
πηγή https://www.sintagespareas.gr
Υπέροχα, λαχταριστά κουλουράκια με Nutella....
Μια εύκολη συνταγή με 5 μόνο υλικά έτοιμα σε 10 λεπτά για το φούρνο για να απολαύσετε λαχταριστά κουλουράκια με το πρωϊνό γάλα τα παιδιά και το καφέ οι μεγάλοι.
Υλικά
•150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•1 αυγό
•110 γρ. ζάχαρη άχνη
•1 φλιτζάνι Nutella
•2 κ.σ. βούτυρο [φυτική μαργαρίνη]
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και στρώστε στο ταψί του φούρνο μια λαδόκολλα.

Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν . Προσθέστε σταδιακά και το αλεύρι και συνεχίζετε να χτυπάτε με το “γάντζο” του μίξερ για 2-3′ ακόμα.
Επειδή η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολώδης, βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα πιέζετε ελαφρά και τα τοποθετείτε στη λαδόκολα στο ταψί με 2,5 εκ. διάστημα μεταξύ τους.

Ψήστε για 10-12 λεπτά. Βγάζετε από φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ταψί για 5′, μετά τα βγάζετε και τα απολαμβάνετε.
- See more at: http://newsone.gr/article/%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-5-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC#sthash.exCq6iE0.dpuf
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.