Ποιες είναι οι πιθανές εστίες μικροβίων για ένα μωράκι

Σε κάθε χώρο μέσα στο σπίτι, υπάρχουν «δύσκολα» σημεία που το μάτι και η σκούπα δεν φτάνουν, με αποτέλεσμα να προκύπτουν εστίες μικροβίων που χαλάνε την προσπάθεια σας για απόλυτη καθαριότητα.
Το σπίτι και πιο συγκεκριμένα ο χώρος του μωρού πρέπει να είναι καθαρός και ασφαλής από όλες τις απόψεις και όσο και αν φροντίζετε με τον καλύτερο τρόπο για αυτό, υπάρχουν σημεία που τα μικρόβια είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Τα μωρά είναι ευαίσθητα στις μολύνσεις και βάζουν οτιδήποτε βρουν στο στόμα τους. Όταν μπουσουλήσουν τότε μπορούν και βρίσκονται στα πιο απίθανα σημεία και προσπαθούν να «δοκιμάσουν» ο,τι μπορείτε να φανταστείτε το οποίο όμως μπορεί να αποτελεί εστία μόλυνσης λόγω των μικροβίων. Για να δούμε ποια σημεία αποτελούν πιθανές εστίες μικροβίων.
Το κρεβατάκι του μωρού σας.Σίγουρα κάνετε τα πάντα για να το κρατήσετε πεντακάθαρο, όμως το κρεβάτι του μωρού σας είναι το σημείο όπου μαζεύονται τα περισσότερα ακάρεα και δε λένε να φύγουν. Είναι απαραίτητο να το πλένετε πολύ τακτικά το στρωματάκι του αλλά και τα σεντονάκια του, καθώς και τα μαξιλάρια και τα χαλάκια που υπάρχουν στο χώρο. Το πλύσιμο πρέπει να γίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να εξοντώνονται όλα τα μικρόβια.

Η μοκέτα  του παιδικού δωματίου.
«Επικίνδυνη» ζώνη μικροβίων είναι η μοκέτα στο παιδικό δωμάτιο. Όσο και να την καθαρίζετε, χρειάζεται ειδικό βιολογικό καθαρισμό κάθε τόσο που γίνεται από ταπητοκαθαριστήρια. Μην το αμελήσετε, αφού το μωρό σας μπουσουλάει και παίζει συνέχεια πάνω στη μοκέτα.
Τα παιχνίδια του μωρού σας.
Επίσης, πολλά μικρόβια κρύβουν και τα παιχνίδια του μωρού, που έχουν υποστεί άπειρες δοκιμασίες, έχουν πέσει κάτω, έχουν αποθηκευτεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα και έπειτα μπορεί να βρεθούν στο στόμα του παιδιού. Φρόντισε να τα περνάτε με κάποιο μωρομάντηλο ή μερικά να τα βάζετε  μαζί με τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων.

Γενικά, τα πράγματα που αγγίζουμε περισσότερο.Τα πράγματα που χρησιμοποιούμε πολλές φορές την ημέρα  ή τα πράγματα που έχουμε στη τσάντα μας αποτελούν εστίες μικροβίων. Τα αντικείμενα αυτά που είναι και τα πιο βρώμικα βρίσκονται πολλές φορές στα χεράκια των μωρών προκειμένου να τα επεξεργαστούν και να τα «γευτούν».Αυτά είναι τα τηλεκοντρόλ (της τηλεόρασης, του dvd, του κλιματιστικού κλπ.), το σταθερό τηλέφωνο καθώς και το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή. Επίσης είναι αυτά που κουβαλάμε μαζί μας όλη την ημέρα όπως το κινητό, τα hands-free, τα κλειδιά και τα γυαλιά ηλίου και συχνά τα ακουμπάμε όπου να 'ναι, όπου βρεθούμε και σταθούμε. 
Για να έχετε προστασία από τα μικρόβια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βετέξ ή ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας που θα ψεκάσετε με οινόπνευμα ή ξύδι ή κάποιο καθαριστικό με χλώριο. Η ακόμα πιο απλή λύση είναι τα υγρά μαντιλάκια με οινόπνευμα που χρησιμοποιούμε για τα χέρια. Είναι αποτελεσματικά κατά των μικροβίων και πολύ εύκολα στη χρήση. 

Ετικέτες
This is the most recent post.
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.